Wilma: tarinamme

20 vuotta sitten Jonny Viljamaa päätti perustaa huonekaluliikkeen Pietarsaaren keskustaan, viihtyisään pikkukaupunkiin Pohjanmaan rannikolla. Jonnyn perheessä oli jo useamman sukupolven takaa huonekaluteollisuuden yrittäjiä, joten hän näki varhain mahdollisuuden tarjota alueelle laadukkaita huonekaluja ja henkilökohtaista asiakaspalvelua. Tänä päivänä Wilma Interiör on kasvanut moderniksi erikoisliikkeeksi, joka myy huolellisesti valittuja pohjoismaisia ja skandinaavisia laatuhuonekaluja koko Suomen sekä Ruotsin markkinoille.

04A8526


Jonny osoitti varhain kiinnostusta sekä huonekaluihin että yrittäjyyteen. Hän vieraili jo kaksivuotiaana huonekalumessuilla ympäri maata yhdessä Eero-isän ja Birgitta-äidin kanssa, ja yrittäjyyshenki oli kulkenut suvussa kolmen sukupolven ajan. Sekä hänen isänsä, isoisänsä että hänen isoisänsä isä ovat työskennelleet huonekaluteollisuuden parissa, joten ei ollut pelkkä sattuma, että Jonny näki jo 24-vuotiaana mahdollisuuden perustaa huonekaluliikkeen Pietarsaareen.

– ”Minulla oli suurta kiinnostusta yrittäjyyteen ja huonekaluteollisuudesta oli sekä kokemusta että tietoa, joten minulle tuli luonnostaan käydä kauppaa huonekaluilla. Lisäksi näin aukon markkinoilla: tarjonta oli puutteellinen alueella, ja oli kasvavia trendejä, joita suomalaiset huonekalukauppiaat eivät huomanneet”, kertoo Jonny.

Jonny ja Eero Viljamaa avasivat ovet Wilma Interiöriin vuonna 2003 tilassa, joka Pietarsaaressa tunnetaan pyöreänä kulmana. Jonnyn isä Eero oli sattumalta kuullut, että tilan aikaisemmat omistajat olisivat lopettamassa toimintansa talossa neljänkymmenen vuoden jälkeen, ja molemmat näkivät potentiaalia ainutlaatuisessa tilassa, jonka nimi tulee puoliympyrän muotoisesta julkisivusta.

Liiketila on persoonallinen ja rauhallinen, vaikka se sijaitsee kaupungin vilkkaassa keskustassa: kesällä vihertävät puut vieressä sijaitsevassa puistossa ja liikenneympyrässä kätkevät liikkeen varjojen kavalkadiin, ja alakerrassa sijaitsevalle sänkyosastolle ei kuulu ääntäkään kaduilta. Kauniiden huonekalujen ja suurista ikkunoista virtaavan luonnonvalon joukossa asiakkaat voivat astua inspiraation ja mahdollisuuksien maailmaan.

Jonny 2 v. laatutarkastaa huonekaluja messuilla

Wilman kivijalkamyymälä on ollut alusta asti samassa osoitteessa

 

– ”Asiakkaat sanovat minulle usein, että he tulevat sisälle inspiroitumaan, ja se on kiva kuulla. Remontoimme tilan varhaisessa vaiheessa luodaksemme inspiroivan ja rauhallisen ympäristön, jossa voimme keskustella syvällisesti asiakkaiden kanssa auttaaksemme heitä löytämään oikeat tuotteet. Wilman näyttelytila on siinä mielessä varsin ainutlaatuinen: tila on sisustettu persoonallisesti ja valikoima on huolella valittu, asiakkaat voivat todella rentoutua ja viettää aikaa huonekalujen parissa”, kertoo Jonny.

Konsepti keskittyä pohjoismaiseen ja skandinaaviseen designiin oli selvää Jonnylle alusta alkaen: skandinaaviset huonekalut ovat aina olleet laadukkaita ja ajattomia – ja Jonny näki, ettei trendi ollut tilapäinen, vaan täällä jäädäkseen. Hän ei kuitenkaan halunnut tarjota ainoastaan skandinaavisia huonekaluja: hän halusi myös tuoda jotain uutta.

– ”Halusin löytää tuotemerkkejä, joita ei entuudestaan ollut Suomessa, ja olihan se haaste. On aina vaikeaa tietää, mistä tuotemerkeistä asiakkaat tulevat pitämään, mutta luulen, että olemme onnistuneet melko hyvin. Wilmasta tuli nopeasti jälleenmyyjä tuotemerkeille kuten Carpe Diem Beds, Lundbergs Möbler ja Swedese, ja vuosien varrella valikoimaan on lisätty mielenkiintoisia nimiä, kuten Grythyttan Stålmöbler ja Umage”, kertoo Jonny.


Wilma Interiör on tänä päivänä erikoistunut huonekaluliike, jonka valikoimassa on tarkkaan harkittuja pohjoismaisia ja skandinaavisia brändejä. Myymälä sijaitsee edelleen samassa osoitteessa kuin alussa, mutta liiketoiminta ulottuu nykyään koko Suomen alueelle ja jopa Ruotsiin.

Wilma oli yksi Suomen ensimmäisistä verkkokaupan avanneista huonekaluliikkeistä, ja verkkokauppa on tänä päivänä vähintään yhtä tärkeä kuin kivijalkamyymälä. Mutta vaikka toiminta on kasvanut, avainsanat laatu ja henkilökohtainen palvelu on edelleen Wilman liiketoiminnan ydin. Toimiva ja asiantunteva palvelu on Jonnylle yhtä tärkeää kuin laadukkaat tuotteet, ja kaikki asiakkaat, riippumatta siitä asioivatko he myymälässä vai verkossa, saavat yhtä henkilökohtaista ja helposti lähestyttävää palvelua.


Merkkipaaluja

2003: Wilma avaa huonekaluliikkeen ovet Pietarsaaressa.
2007: Mukana on kymmeniä toimittajia, mukaan lukien Artek.
2010: Wilma on yksi ensimmäisistä verkkokaupan avanneista huonekaluliikkeistä Suomessa.
2015: Tilaa kunnostetaan ja uusitaan, ja pidetään myös uudet avajaiset.
2018: Uudet varastotilat otetaan käyttöön.
2021: Wilma lanseeraa uuden version verkkokaupasta ja samalla uuden visuaalisen identiteetin.
2022: Wilma erikoistuu yhä enemmän yksittäisiin tuotemerkkeihin.
2023: Wilma täyttää 20 vuotta.


Skandinaavisia huonekaluja joka kotiin

Pohjoismainen ja skandinaavinen design on aina ollut lähellä sydäntämme. Skandinaavisen muotoilun filosofia on, että ihmisten tulee elää sopusoinnussa ympäristön kanssa. Juuret ovat pohjoismaisessa elämäntyylissä, joka arvostaa yksinkertaisuutta, toimivuutta ja kestävyyttä. Skandinaavisessa muotoilussa käytetään luonnonmateriaaleja kuten puuta, kiveä ja nahkaa – materiaaleja, jotka eivät ole ainoastaan esteettisesti houkuttelevia, vaan myös kestäviä. Luonnonmateriaalien käyttö tarkoittaa vaaleita ja neutraaleja värejä, ja muistuttaa usein pohjoismaista maisemaa.

Keskittyminen yksinkertaisuuteen ja funktioon tekee skandinaavisesta tyylistä ainutlaatuisen. Muotoilu on yleensä pelkistetty, tyylikäs ja selkeälinjainen ilman ylellisyyksiä, mutta yksinkertaisesta tyylistään huolimatta erittäin käytännöllinen. Muoto seuraa usein toimintoa, siksi kaikki tuotteen yksityiskohdat ovat tarkasti harkittuja ja jokaisella suunnitteluvalinnalla on selkeä tarkoitus.

Filosofia ilmentää ajattelutapaa "vähemmän on enemmän". Avaruudella, vaaleilla väreillä ja luonnonläheisillä elementeillä tämä tyyli luo ympäristön, jossa voimme viihtyä ja löytää sisäisen tasapainon.

 

Jonny on ottanut Wilman valikoimaan sekä ajattomia designklassikoita että uusia trendikkäitä ja haluttuja tuotemerkkejä, joilla on suurta potentiaalia. Kun valikoima päivittyy hän keskittyy laatuun ja käytännöllisyyteen, jotta sinä löytäisit huonekaluja, mattoja ja valaisimia kotisi jokaiseen huoneeseen, ja jotka säilyvät sukupolvelta toiselle. Hän valitsee ainoastaan tuotteita, jotka hän tuntee perusteellisesti – kuka on muotoilija, mitkä materiaalit on käytetty, minkälainen valmistusprosessi on, ja mikä on ajatus tuotteen takana. Toinen vaatimus on, että hän ei koskaan ota myyntiin huonekalua, jota hän ei ole itse kokeillut. Näkemällä tuotteen todellisuudessa, tunnustelemalla materiaalia ja kokeilemalla huonekalua sen oikeassa kontekstissa, voi arvioida onko tuote tarpeeksi laadukas lisättäväksi valikoimaan.

– ”Wilma on erikoistunut huonekaluliike, ja pysymme nykyaikaisina valitsemalla jatkuvasti ajattomia laatutuotteita valikoimaamme. Minulla on erittäin tarkat vaatimukset jokaiselle tuotteelle ja käytän paljon aikaa löytääkseni tuotteita, joita asiakkaat tulevat rakastamaan monien vuosien ajan. Mielestäni huonekalut ovat sijoitus, jonka tulisi kestää sukupolvelta toiselle ja samalla säilyä yhtä ajattomana kuin ostohetkellä”, kertoo Jonny Viljamaa.


Valikoimamme

Valikoimastamme löydät eri hintaluokkien huonekaluja, valaisimia ja mattoja kotisi jokaiseen huoneeseen. Jonny on valinnut makuuhuoneeseen kolme tuotemerkkiä – Carpe Diem Beds, Hilding Andersin valmistama Eden ja Tempur – jotka ovat keskenään hyvin erilaisia. Carpe Diem Bedsin ylelliset premium-sängyt ovat korkeinta laatua ja markkinoiden mukavimpien sänkyjen joukossa. Pohjanmaalla valmistettava Eden on Wilman sänkykategorian menestystuotemerkki, joka tarjoaa edullisia, mukavia ja kestäviä sänkyjä. Tempur sen sijaan on ergonominen suosikki, jonka asiakkaat usein ostavat terveydenhuollon ammattilaisten suosittelemana.

Olohuoneeseen Jonny on valinnut niin klassikoita kuin nykyaikaisia suosikkeja. Valikoimastamme löydät BD-Möbel nahkasohvia, Bröderna Anderssons -tuotemerkin klassisia ja tyylikkäitä sohvia ja nojatuoleja, Interface, Swedese, Woodnotes ja Artek, mutta myös edullisia moduulisohvia tanskalaiselta Top-Lineltä. Olohuoneen moderneja suosikkeja ovat esimerkiksi ruotsalainen Rowico Home sekä uutta tanskalaista muotoilua edustava Umage.

Ruokailutilaan löydät kaikkea ajattomista Artek-pöydistä, erikokoisiin  ja eri materiaaleista valmistettuihin tuotteisiin brändeiltä kuten Torkelson, Rowico Home, Lundbergs Möbler ja Casø Furniture. Yhdistävä tekijä on laatu: Jonny on valinnut kestäviksi valmistettuja pöytiä ja tuoleja, joiden yhdisteleminen on helppoa.

 

Huonekalujen lisäksi Wilman valikoimasta löytyy myös mattoja ja valaisimia. Mattovalikoimasta löydät suosittuja ja monipuolisia mattoja jokaiseen huoneeseen: villasta ja puuvillasta paperinaruun. Valaisimista kiinnostuneelle myymälä tarjoaa fantastisen mahdollisuuden tulla itse katsomaan kuinka valo valaisee ympäröivän tilan. Jonnylle menestysbrändit kuten tanskalainen Louis Poulsen on itsestäänselvyys, mutta meiltä löydät myös muita suosikkeja kuten kotimainen Secto Design, joka on valloittanut maailmaa koivuvalaisimillaan.

Olemme valtuutettu jälleenmyyjä muun muassa tuotemerkeille Artek, &Tradition, Artwood, Belid, Bröderna Anderssons, Carpe Diem Beds, Casø Furniture, Flos, Grythyttan Stålmöbler, Interface, Louis Poulsen, Muurame, Oscarssons Möbel, Rowico Home, Secto Design, Stolab, String Furniture, Swedese, Tempur, Torkelson, Umage, Vitra, VM-Carpet ja Woodnotes.


Pieni mutta ainulaatuinen myymälä, jossa on jotain erityistä

Olemme pieni ja ainutlaatuinen myymälä, ja haluamme pitää sen näin. Liikkeen pienen koon ansiosta olemme joustavia ja pystymme tarjoamaan asiakkaillemme molempien maailmojen parhaat puolet: pohjoismaiden parhaat tuotemerkit, ja henkilökohtaista asiakaspalvelua. Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden tuoda kauneutta ja käytännöllistä eleganssia koteihinsa, ja sen vuoksi valitsemme ainoastaan tuotteita, jotka täyttävät tarkat kriteerimme kestävyydestä, vastuullisuudesta, käytännöllisyydestä ja designista. Mielestämme huonekalujen ei tulisi olla ainoastaan hienoja, vaan myös rakennettuja kestämään.

Olemme aina tavoitettavissa auttaaksemme sinua, riippumatta siitä etsitkö tiettyä huonekalua vai täydellistä sisustussuunnittelua kotiisi. Autamme sinua luomaan tilan, josta heijastuu persoonallinen tyylisi ja yksilöllisyytesi laadukkailla huonekaluilla ja kauniilla sisustuksella, joka kestää ajattomana useita sukupolvia.

Tervetuloa meille!