Wilma: tarinamme

Jonny Viljamaa päätti 20 vuotta sitten perustaa huonekaluliikkeen Pietarsaaren keskustassa sijaitsevan liikenneympyrän viereen, viihtyisään kaupunkiin Pohjanmaan rannikolla. Jonny Viljamaan perheessä on jo useamman sukupolven takaa huonekaluteollisuuden yrittäjiä, joten hän näki varhain mahdollisuuden tarjota alueelle laadukkaita huonekaluja ja henkilökohtaista asiakaspalvelua. Tänä päivänä Wilma Interiör on kasvanut moderniksi ja huonekaluihin erikoistuneeksi myymäläksi, joka myy huolellisesti valittuja pohjoismaisia ja skandinaavisia laatuhuonekaluja ympäri koko Suomen ja Ruotsin.

04A8526

Jonny osoitti varhain kiinnostusta sekä huonekaluihin että yrittäjyyteen. Hän vieraili jo kaksivuotiaan huonekalumessuilla ympäri maata yhdessä Eero-isän ja Birgitta-äidin kanssa, ja yrittäjyyshenki oli kulkenut suvussa kolmen sukupolven ajan. Sekä hänen isänsä, isoisänsä että hänen isoisänsä isä olivat työskennelleet huonekaluteollisuuden parissa, täten ei ollut vain sattuma, että Jonny näki jo 24-vuotiaana mahdollisuuden perustaa huonekaluliikkeen Pietarsaareen.

-”Minulla oli suurta kiinnostusta yrittäjyyteen ja minulla oli sekä kokemusta että tietoa huonekaluteollisuudesta, joten minulle tuli luonnostaan käydä kauppaa huonekaluilla. Lisäksi näin aukon markkinoilla: huonekalujen tarjonta oli puutteellinen alueella, ja alueella oli kasvavia trendejä, joita suomalaiset huonekalukauppiaat eivät huomanneet”, kertoo Jonny.

Jonny ja Eero Viljamaa avasivat ovet Wilma Interiöriin vuonna 2003 tilassa, joka Pietarsaaressa tunnetaan pyöreänä kulmana. Hän oli sattumalta kuullut, että tilan aikaisemmat omistajat olisivat lopettamassa toimintansa talossa neljänkymmenen vuoden toiminnan jälkeen, ja sekä Jonny että Eero-isä näkivät potentiaalia ainutlaatuisessa tilassa, jonka nimi tulee sen puoliympyrän muotoisesta julkisivusta liikenneympyrään päin. Tämä yleisesti tunnettu tila on rauhallinen ja persoonallinen, vaikka se sijaitsee kaupungin vilkkaassa keskustassa: kesällä vihertävät puut liikenneympyrän vieressä kätkevät liikkeen varjojen kavalkadiin, ja liikkeen alemmalla tasolla sijaitsevalle sänkyosastolle ei kuulu ääntäkään kaduilta. Kauniiden huonekalujen ja suurista ikkunoista virtaavan luonnonvalon joukossa asiakkaat voivat astua inspiraation ja mahdollisuuksien maailmaan.

Jonny kvalitetssäkrar möblerna

Wilma myymälä

 

-”Asiakkaat sanovat minulle usein, että he haluavat tulla sisälle inspiroitumaan, ja se on kiva kuulla. Remontoimme tilan varhaisessa vaiheessa luodaksemme inspiroivan ja rauhallisen ympäristön, jossa voimme keskustella syvällisesti asiakkaiden kanssa auttaaksemme heitä löytämään oikeat tuotteet. Wilman näyttelytila on siinä mielessä varsin ainutlaatuinen: tila on sisustettu persoonallisesti ja valikoima on huolella valittu, asiakkaat voivat todella rentoutua ja viettää aikaa huonekalujen parissa”, kertoo Jonny.

Konsepti keskittyä pohjoismaiseen ja skandinaaviseen designiin oli selvää Jonnylle alusta alkaen: skandinaaviset huonekalut ovat aina olleet laadukkaita ja ajattomia – ja Jonny näki, ettei trendi ollut tilapäinen, vaan täällä jäädäkseen. Hän ei kuitenkaan halunnut tarjota ainoastaan skandinaavisia huonekaluja: hän halusi myös tuoda jotain uutta.

-”Halusin löytää tavaramerkkejä, joita ei entuudestaan ollut Suomessa, ja olihan se haaste. On aina vaikeaa tietää, mistä tavaramerkeistä asiakkaat tulevat pitämään, mutta luulen, että olemme onnistuneet melko hyvin. Wilmasta tuli nopeasti jälleenmyyjä tuotemerkeille kuten Carpe Diem Beds, Lundbergs Möbler ja Swedese, ja vuosien varrella valikoimaan on lisätty mielenkiintoisia nimiä, kuten Grythyttan Stålmöbler ja Umage”, kertoo Jonny.

Wilma Interiör on tänä päivänä erikoistunut huonekaluliike, joka myy pohjoismaisten ja skandinaavisten tuotemerkkien valikoituja tuotteita. Myymälä sijaitsee edelleen samassa tilassa kuin missä myymälä avattiin, mutta liiketoiminta ulottuu nykyään koko Suomen alueelle ja jopa Ruotsiin. Wilma oli yksi Suomen ensimmäisistä verkkokaupan avanneista huonekaluliikkeistä, ja verkkokauppa on tänä päivänä vähintään yhtä tärkeä kuin itse myymälä. Mutta vaikka myymälä on kasvanut, on Wilman liiketoiminnan ydin edelleen avainsanat laatu ja persoonallinen palvelu. Toimiva palvelu on Jonnylle yhtä tärkeää kuin laadukkaat tuotteet, ja kaikki asiakkaat, riippumatta siitä asioivatko he myymälässä vai verkossa, saavat yhtä henkilökohtaista ja helposti lähestyttävää asiakaspalvelua.


Merkkipaaluja

2003: Wilma avaa kaupan Pietarsaaressa.
2007: Myymälällä on kymmeniä toimittajia, mukaan lukien Artek.
2010: Wilma on yksi ensimmäisistä verkkokaupan avanneista huonekaluliikkeistä Suomessa.
2015: Tilaa kunnostetaan ja uusitaan, ja pidetään myös uudet avajaiset.
2018: Uudet varastotilat otetaan käyttöön.
2021: Wilma lanseeraa uuden version verkkokaupasta ja samalla aivan uuden visuaalisen identiteetin tuotemerkille.
2022: Wilma erikoistuu yhä enemmän yksittäisiin tuotemerkkeihin.
2023: Wilma täyttää 20 vuotta.


Skandinaavisia huonekaluja joka kotiin

Wilman sydän lyö pohjoismaiselle ja skandinaaviselle designille. Skandinaavisen muotoilun filosofia on, että ihmisten tulee elää sopusoinnussa ympäristön kanssa ja juuret ovat pohjoismaisessa elämäntyylissä, joka arvostaa yksinkertaisuutta, toimivuutta ja kestävyyttä. Skandinaavisessa designissa käytetään luonnonmateriaaleja, kuten puuta, kiveä ja nahkaa – materiaalia, joka ei ole ainoastaan esteettisesti houkuttelevaa, vaan myös kestävää. Luonnonmateriaalin käyttö tarkoittaa vaaleita ja neutraaleja värejä, ja muistuttaa usein pohjoismaista maisemaa.

Skandinaavisen tyylin keskittyminen yksinkertaisuuteen ja käytännöllisyyteen designiin tekee tyylistä ainutlaatuisen. Muotoilu on yleensä pelkistetty tyylikkäillä viivoilla ja yksinkertaisilla muodoilla ilman ylellisyyksiä, mutta muotoilu on yksinkertaisesta tyylistään huolimatta erittäin käytännöllinen. Muoto seuraa usein toimintoa, ja tämän vuoksi skandinaaviset muotoilijat keskittyvät pieniin yksityiskohtiin: kaikki tuotteen yksityiskohdat ovat tarkasti harkittuja ja jokaisella designvalinnalla on selkeä tarkoitus.

Filosofia ruumiillistaa ajattelutavan enempi vähempi, ja tämä tyyli luo toiminnallisen ja pelkistetyn ympäristön avoimilla tiloilla, vaaleilla väreillä ja luonnonläheisillä elementeillä, ympäristön, jossa voimme viihtyä ja löytää sisäisen tasapainomme.

 

Jonny valitsee valikoimaan sekä ajattomia designklassikoita että uusia trendikkäitä ja haluttuja tuotemerkkejä, joilla on suurta potentiaalia. Jonny päivittää usein valikoimansa keskittymällä laatuun ja käytännöllisyyteen, jotta sinä voisit löytää huonekaluja, mattoja ja valaisimia kotisi jokaiseen huoneeseen ja tuotteita, jotka säilyvät sukupolvelta toiselle. Hän valitsee ainoastaan tuotteita, jotka hän tuntee perusteellisesti – kuka on tuotteen designeri, minkälaista materiaalia on käytetty, miten valmistusprosessi eteni, ja mikä on ajatus designin takana. Hänen toinen vaatimus on, että hän ei koskaan ota myyntiin huonekalua, jota hän ei ole itse kokeillut. Hän voi arvioida onko tuote tarpeeksi laadukas lisättäväksi valikoimaan näkemällä tuotteen todellisuudessa, tunnustelemalla materiaalia ja kokeilemalla huonekalua sen oikeassa kontekstissa.

-”Wilma on erikoistunut huonekaluliike, ja pysymme nykyaikaisina valitsemalla jatkuvasti ajattomia laatutuotteita valikoimaamme. Minulla on erittäin tarkat vaatimukset jokaiselle tuotteelle ja valitsen tuotteet huolellisesti löytääkseni korkealaatuisia ja käytännöllisiä tuotteita, joita asiakkaat tulevat rakastamaan monien vuosien ajan. Mielestäni huonekalut ovat sijoitus, jonka tulisi kestää sukupolvelta toiselle ja samalla säilyä yhtä ajattomana kuin ostohetkellä”, kertoo Jonny Viljamaa.


Valikoimamme

Valikoimastamme löydät eri hintaluokkien huonekaluja, valaisimia ja mattoja kotisi jokaiseen huoneeseen. Jonny on valinnut makuuhuoneeseen kolme tuotemerkkiä – Carpe Diem Beds, Hilding Andersin valmistama Eden ja Tempur – jotka kaikki ovat aivan erilaisia. Carpe Diemin joustavat premium-sängyt ovat korkeinta laatua ja markkinoiden mukavimpien sänkyjen joukossa. Pohjanmaalla valmistettava tuotemerkki Eden on Wilman sänkykategorian menestystuotemerkki, joka tarjoaa edullisia, mukavia ja kestäviä sänkyjä. Tempur sen sijaan on ergonominen suosikki, jonka asiakkaat usein ostavat terveydenhuollon ammattilaisten suosittelemana.

Olohuoneeseen Jonny on valinnut niin klassikoita kuin nykyaikaisia suosikkeja. Valikoimastamme löydät BD-Möbel nahkasohvia, klassisia ja tyylikkäitä sohvia ja nojatuoleja tuotemerkeiltä Bröderna Anderssons, Interface, Swedese, Woodnotes ja Artek, mutta myös edullisia sohvaryhmiä tanskalaiselta tuotemerkiltä Top-Lineltä. Olohuoneen moderneja suosikkeja ovat moderni ruotsalainen huonekaluvalmistaja Rowico Home sekä Umagen uusi tanskalainen design.

Ruokatilaan voit löytää kaikkea ajattomista Artek-pöydistä kaiken kokoisiin ja eri materiaaleista valmistettuihin tuotteisiin tuotemerkeiltä kuten Torkelson, Rowico Home, Lundbergs Möbler ja Casø Furniture. Näiden kyseisten tuotemerkkien yhdistävä tekijä on laatu: Jonny on valinnut monta vuotta kestävästä materiaalista valmistettuja pöytiä ja tuoleja, joiden yhdisteleminen on helppoa.

 

Huonekalujen lisäksi Wilman valikoimasta löytyy myös mattoja ja valaisimia. Mattovalikoimasta löydät sekä suosittuja että monipuolisia mattoja, joiden valmistusmateriaali voi olla kaikkea villasta ja puuvillasta paperinauhaan. Mikäli olet kiinnostunut lampuista, kauppa tarjoaa sinulle fantastisen mahdollisuuden tulla itse katsomaan lamppuja, jotta voit nähdä kuinka valo valaisee ympäröivän tilan. Jonnylle menetystuotemerkit kuten Louis Poulsen ovat itsestäänselvyyksiä, mutta meiltä löydät myös uusia suosikkeja kuten tuotemerkki Secto Design, joka on menestynyt valaistusmaailmassa suomalaisilla koivulampuillaan.

Olemme valtuutettu jälleenmyyjä muun muassa tuotemerkeille Artek, &Tradition, Artwood, Belid, Bröderna Anderssons, Carpe Diem Beds, Casø Furniture, Flos, Grythyttan Stålmöbler, Interface, Louis Poulsen, Muurame, Oscarssons Möbel, Rowico Home, Secto Design, Stolab, String Furniture, Swedese, Tempur, Torkelson, Umage, Vitra, VM-Carpet ja Woodnotes.


Pieni mutta ainulaatuinen myymälä, jossa on jotain erityistä

Olemme pieni myymälä, mutta olemme ainutlaatuisia ja niin haluammekin olla. Liikkeen pienen koon ansiosta olemme joustavia ja pystymme tarjoamaan asiakkaillemme molempien maailmojen parhaat puolet: huolellisesti valittuja tuotteita pohjoismaiden parhailta tuotemerkeiltä ja henkilökohtaista asiakaspalvelua. Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden tuoda kauneutta ja käytännöllistä eleganssia koteihinsa, ja sen vuoksi valitsemme ainoastaan tuotteita, jotka täyttävät tarkat kriteerimme kestävyydestä, vastuullisesta alkuperästä, käytännöllisyydestä ja designista. Mielestämme huonekalujen ei tulisi olla ainoastaan hienoja, vaan myös rakennettuja kestämään.

Olemme aina tavoitettavissa auttaaksemme sinua kaikissa asioissa, riippumatta siitä etsitkö tiettyä huonekalua vai täydellistä sisustussuunnittelua kotiisi. Autamme sinua luomaan tilan, josta heijastuu persoonallinen tyylisi ja yksilöllisyytesi laadukkailla huonekaluilla ja kauniilla sisustuksella, joka kestää useita sukupolvia eikä koskaan vanhene.

Tervetuloa meille!