Kestävää sisustusta

Me Wilma Interiörillä olemme palavan innostuneita kestävästä tavasta sisustaa, ja sen varaan koko valikoimamme on rakennettu. Mutta mitä oikeastaan tarkoitamme, kun puhumme kestävästä sisustamisesta tai kestävistä kalusteista?

Stolab kestävät puukalusteet


Wilma Interiöristä löydät huolellisesti harkitun valikoiman kalusteita, mattoja ja valaisimia, jotka on tuotettu vastuullisesti niin laadun, toiminnallisuuden, käyttöiän kuin muotoilun näkökulmasta. Pohjoismaiseen muotoiluun ja laatukalusteisiin panostaminen on ollut meille tietoinen valinta siitä lähtien, kun aloitimme toimintamme 20 vuotta sitten. Tässä artikkelissa haluamme jakaa ajatuksiamme kestävästä tavasta sisustaa koteja.


Kalusteita, jotka kestävät sukupolvelta toiselle

Kun puhumme kestävyydestä, ajattelemme usein ensimmäiseksi jotakin, jolla on pitkä käyttöikä. Tämä onkin aivan perustavanlaatuista ympäristöajattelua: sen, mitä tuotamme ja ostamme koteihimme, tulisi olla kestävää, vastakohta kertakäyttökulttuurille. Kalusteiden tulee olla eliniän kestävä investointi, ja mieluusti kestää jopa sukupolvelta toiselle. 


Laatu

Laatua on viimeistelty, parhaista raaka-aineista ammattiylpeydellä valmistettu tuote. Lopputulos, joka ei ole pelkästään kaunis, vaan myös tuntuu hyvältä. Laatua voi olla myös se, että haluamme tarjota parasta mahdollista palvelua ja luoda hyviä kokemuksia. Välitämme lopputuloksesta, mutta myös siihen johtavasta prosessista ja keskiössä on aina ihminen.


Aidot materiaalit

Materiaalien tulee kestää elämää, mutta myös näyttää ja tuntua niin hyviltä, että haluamme sitoutua niihin parhaassa tapauksessa jopa vuosikymmeniksi. Puu, kivi, metalli, nahka ja villa vanhenevat kauniisti ja tekevät siten sisustuksesta aikaa kestävän. Luonnonmateriaaleilla kuten puulla on myös tutkitusti hyvinvointiamme edistäviä vaikutuksia. Puun käyttö sisustuksessa saa meissä aikaan positiivisia psykologisia vaikutuksia. Aidon puun läheisyydessä stressitasomme laskee ja unen laatu paranee. Se tuo kotiimme palasen pohjoismaista luontoa ja saa meidät tuntemaan olomme levolliseksi ja rauhalliseksi.

Uuden teknologian ja materiaalien kierrätyksen ansiosta saamme myös uusia kestäviä materiaaleja. Esimerkkinä näemme, että kierrätysmuovi korvaa yhä enemmän muovia tuotteissa ja myös metalli on usein kierrätettyä. Uskomme, että luonnonvarojen kiertokäyttö ja uudet innovaatiot tulevat olemaan yhä suurempi osa tulevaisuuden kestävää sisustusta.


Design

Design-tuotteella on harkittu muoto: se on sekä visuaalisesti kiinnostava että toiminnallinen, sillä voi olla kekseliäs tarkoitus tai se voi olla aivan lyömättömän mukava istua tai käyttää. Design-tuotteet säilyttävät arvonsa hyvin emmekä kyllästy niihin yhtä helposti kuin halpoihin trendituotteisiin. Ne pitävät tyylinsä ja niitä arvostetaan vielä 10, 50 tai jopa sadan vuoden päästä. Kuten tiedetään, niillä on myös hyvä jälleenmyyntiarvo.


Alkuperä ja kestävä tuotanto

Kestävässä sisustuksessa ehkä tärkeintä on kuitenkin ympäristön näkökulma. Missä ja miten tuote on valmistettu? Miten tuotanto vaikuttaa ilmastoon, millaisia päästöjä se aiheuttaa ja kuinka kestävästi luonnonvaroja käytetään? Tässä kohtaa kuvaan astuu myös sosiaalinen vastuu: ketä tuotannossa työskentelee ja millaiset työolosuhteet heillä on? Olemme päättäneet ottaa Wilma Interiörin valikoimaan vain meille tuttuja tuotteita, joiden alkuperä vastaa meidän arvojamme, ja joiden toimittajien kanssa teemme läheistä yhteistyötä.


Korjattavat tuotteet, joihin saa varaosia

Tuotteen elinkaari pitenee merkittävästi, jos sitä on mahdollista korjata ja siihen on saatavilla varaosia. Ennen vanhaan oli itsestään selvää, että tavaroita korjattiin, ja me uskomme, että tämä ajattelutapa tekee paluuta. Pintakäsittelyt jotka voidaan uusia, vaihdettavat varaosat sekä vaihdettavat päälliset ja verhoilut ovat asioita, joita arvostetaan jälleen. Esimerkiksi säilytyskalusteiden kohdalla on myös suuri etu, jos niitä on mahdollista laajentaa ja yhdistellä eri tavoin tarpeitten muuttuessa.


Kokonaisvaltaista sisustamista

Sisustaminen on kuitenkin enemmän kuin yksittäiset huonekalut tai esineet. Saadaksemme aikaan ympäristön, jossa viihdymme ja sisustuksen, jota ei tarvitse pitkään aikaan uusia, meidän on luotava toimiva kokonaisuus.

Tässä kokonaisuudessa yksi tärkeä osa on hyvin suunniteltu ja tilanteen mukaan muuntuva valaistus. Valo ja sen kokeminen on hyvinvointimme ja mielialamme kannalta erittäin keskeistä. Tunnelmat luodaan valolla, toiminnot tarvitsevat valoa ja koko sisustus herää eloon vasta valon vaikutuksesta.

Tarvitsetko apua kalusteiden, valaistuksen ja tekstiilien muodostaman kokonaisuuden ja toivomasi tyylin ja värimaailman rakentamiseen? Käänny ammattimaisen sisustajan puoleen. Wilma Interiör tekee yhteistyötä useiden paikallisten sisustussuunnittelijoiden kanssa, ja toimeksiantoja voidaan hoitaa myös etäyhteyksien välityksellä.

Kun käyt myymälässämme, saat halutessasi apua olipa kyse sisustusideoista, kalustekokonaisuuksista tai juuri sinun kotiisi sopivista ratkaisuista.

 

Yhteenvetona voidaan sanoa, että kestävä sisustaminen tarkoittaa loppua kertakäyttösisustamiselle, jossa uutta sisustustuotetta kannetaan ovesta sisään samaa tahtia kuin kelvottomaksi mennyttä ja trendien hylkäämää viedään kaatopaikalle, kirpputorien täytteeksi tai varastoihin pölyttymään. Kestävä sisustus luo viihtyisän ympäristön pitkäikäisillä kalusteilla, jotka on valmistettu ympäristöä ja ihmisiä kunnioittaen.