Valitse ulkokalusteet oikein - Täydellinen opas

Tässä julkaisussa käymme läpi, mitä kannattaa ottaa huomioon ulkokalusteita valittaessa, tutkimme eri tiloihin sopivia vaihtoehtoja ja annamme vinkkejä kalusteiden hyvään hoitoon. Olivatpa tilasi minkä kokoiset tahansa, niihin löytyy lukuisia kestäviä ratkaisuja, ja me Wilma Interiörillä autamme sinua löytämään täydelliset ulkokalusteet laadukkaasta valikoimastamme.

Vitra EPC Eames Plastic Chair DSR Armchair DAR Wire Chair DKR Belleville Table Herringbone

Kuvittele, että kesällä aamuvarhain astut auringon lämmittämälle terassillesi ja istut mukavaan tuoliin nauttimaan aamukahvistasi. Tai että lämpimänä kesäiltana kokoonnut ystäviesi kanssa tyylikkään ja tilavan ruokapöydän ympärille nauttimaan herkullista illallista.

Olipa sinulla sitten suuri puutarha, viihtyisä terassi tai pienempi parveke, meiltä saat kalusteet, joilla luot ulkotiloistasi täydellisen kesäkeitaan kauden parhaita hetkiä varten.
Me Wilma Interiorissa tarjoamme huolellisesti kootun valikoiman, jossa yhdistyvät skandinaavinen muotoilu, kestävyys ja laatu.

Yksinkertainen niksi muistaa, mihin suuntaan kelloa siirretään talvi- ja kesäajan vaihtuessa, on ajatella samalla tavalla kuin pihakalusteita siirrettäessä. Kun talvi tulee, laitamme ne varastoon ja kesällä tuomme ne taas esiin.
Toisin sanoen - nyt on aika luoda täydellinen terassi!


Sackit - Cobana säkkituoli | Cobana drum rahi | TRAYit tarjotin


Valitse ulkokalusteet oikein


Päätä ulkokalusteiden koko.
Mittaa patiosi, terassisi tai parvekkeesi ja suunnittele kalustus huolellisesti. Tämä auttaa valitsemaan oikean kokoiset kalusteet ja välttämään tilan ylikalustamista. Mieti, kuinka paljon tilaa haluat jättää liikkumiselle ja haluatko pystyä vaihtamaan kalusteiden paikkoja. Sopusuhtainen kalustus tekee tilasta sekä kauniin että toimivan.

Luo pohjaratkaisu, jossa on hyvä virtaus. Suunnittele, miten haluat käyttää tilaa, ja laadi tarpeitasi vastaava pohjaratkaisu. Haluatko oleskelualueen rentoutumiseen, ruokailualueen viihtyisiä illallisia varten tai leikkipaikan lapsille?
Varmista, että huonekalut eivät estä liikkumista. Jätä niin paljon tilaa, että voit helposti kävellä kalusteiden ympärillä ilman ahtauden tunnetta.

Kokeile erilaisia järjestelyjä. Merkitse jokaisen kalusteen paikka maalarinteipillä. Ole tarkkana, että sijoitat teipit oikeiden mittojen mukaan. Etukäteen tehty piirros voi olla tässä avuksi. Siirtele teippejä, kunnes löydät mieleisesi asettelun. Tämä niksi auttaa sinua saamaan paremman käsityksen siitä, miltä kalusteet todellisuudessa näyttävät. Käytä erivärisiä maalarinteippejä eri huonekalujen merkitsemiseen. Voit myös ottaa kuvia eri vaihtoehdoista vertaillaksesi niitä keskenään.

Grythyttan Stålmöbler, Bryggeriserien 
Suuret tilat

Isommalla alueella on mahdollista luoda useampia erilaisia tiloja. Harkitse suurempia huonekaluja ja yhdistä eri materiaaleja viihtyisän tunnelman luomiseksi.

Pehmeitä sohvia, nojatuoleja ja sohvapöytiä yhdistämällä syntyy rentouttava ja palauttava oleskelualue. Modulaariset sohvaratkaisut joustavat tarpeidesi ja ulkotilojesi mittojen mukaan.

Toisen erillisen alueen voit luoda eleganteista Artwoodin aurinkotuoleista sivupöytineen, ja kolmas syntyy suurempaakin seuruetta palvelevasta ruokailuryhmästä. Sido kaikki alueet yhteen Woodnotes In/Out -malliston ihanilla kasveilla ja matoilla.

Artwood - Santa Monica collection | Portofino aurinkovarjo

Vitra - Kaikki tuolit ulkokäyttöön
Pienemmät tilat

Kun tilaa on rajoitetusti, optimoi parveke tai pienempi terassi käytännöllisillä ratkaisuilla.
Meillä on runsaasti fiksuja kalusteita, jotka maksimoivat tilan mahdollisuudet tyylistä ja mukavuudesta tinkimättä.

Kun haluat käyttää tilaa joustavasti, loistavia valintoja ovat esimerkiksi Grythyttan Stålmöblerin kokoontaitettavat pöydät ja Muuton ja &Traditionin pinottavat tuolit. 

Vitra - Belleville 

Valikoimastamme löydät myös kompaktit pöydät, pienemmät lepotuolit ja paljon muuta. Kalusta ja sisusta oman tyylisi mukaan ja tee terassistasi kodin jatke.

Grythyttan Stålmöbler - Bryggeriserien

Grythyttan Stålmöbler - Libelle 
Materiaalit - Hoito ja kunnossapito

Valitse tyyliisi sopivia ja kotipaikkasi ilmastoa kestäviä materiaaleja. Eri materiaalit vaativat eri määriä rakkautta ja huolenpitoa. Mieti, mikä on juuri sinulle sopivin ratkaisu, jotta valitsemasi kalusteet kestävät vuodesta toiseen. Materiaalista riippumatta on tärkeää, että huonekalut pidetään talvisäilytyksen aikana puhtaina ja kuivina. Se onnistuu parhaiten kylmävarastossa tai katoksessa, jossa on hyvä ilmanvaihto.Puukalusteet

Jos puukalusteisiin tulee tahroja, puhdista ne saippualla ja vedellä. Tämä auttaa ehkäisemään puun/kuidun haurastumista ja harmaantumista, Käsittele huonekalut 2 - 3 kertaa vuodessa sopivalla öljyllä, joka suojaa sään vaikutuksilta ja pitää yllä kiiltoa. Puukalusteiden öljyäminen auttaa myös välttämään halkeilua ja säilyttämään niiden muodon. Ennen öljyämistä varmista, että huonekalut ovat täysin kuivat äläkä öljyä suorassa auringonvalossa tai liian kylmissä ja kosteissa olosuhteissa - ihanteellinen lämpötila öljyämiselle on +10 ja +25 asteen välillä. 

Lakattujen ulkokalusteiden pinta on tärkeää tarkistaa säännöllisesti. Jos se on vahingoittunut, kalusteet on hiottava ja maalattava uudelleen ulkolakalla. Pidä ne suojassa sateelta äläkä koskaan käytä painepesuria.

Grythyttan Stålmöbler - Bryggeriserien

&Tradition - Ville AV26 ruokapöytä | Ville AV28 penkki


 

Metallihuonekalut

Pyyhi säännöllisesti saippualla ja vedellä. Pienet ruostetahrat on tärkeää käsitellä nopeasti vaurioiden välttämiseksi. Sekä jauhemaalatut että kuumasinkityt rungot ovat lujia ja säänkestäviä ja ne vaativat vain vähän huoltoa, mutta ne on pidettävä puhtaina. Jos ne ovat saaneet vaurioita, ne on käsiteltävä asianmukaisesti.

Vitra - Wire Chair DKR

Grythyttan Stålmöbler - High-Tech

Muuto - Linear Steel Collection
Muovi- ja rottinkihuonekalut


Nämä materiaalit ovat ihanteellisia niille, jotka haluavat mahdollisimman helppohoitoisia kalusteita. Yleensä pyyhkiminen kostealla liinalla riittää. Esimerkiksi Vitran ja Kartellin muoviset ulkokalusteet ovat kevyitä, pinottavia ja helppohoitoisia.

Ne sopivat erinomaisesti pieniin tiloihin ja niille, jotka haluavat välttää työläät huoltotoimet. Varmista, että muovi on UV-stabiloitu haalistumisen välttämiseksi. Rottinkihuonekalut luovat lämpimän ja kutsuvan ilmapiirin. Ne ovat mukavia ja sopivat niin moderniin kuin perinteiseen ympäristöön.

Artwood - SANTA MONICA collection

Muuto -  Fiber Outdoor käsinojatuoli

Kartell - MastersIstuin- ja koristetyynyt


Säilytä sisätiloissa tai vedenpitävissä säilytyslaatikoissa, kun niitä ei käytetä. Näin suojaat ne kosteudelta ja haalistumiselta. Pese päälliset valmistajan ohjeiden mukaan.

Muuto

&Tradition

ArtwoodVitra - Wire Chair DKRLuo terassillesi yksilöllinen tyyli

Valitse mukavat ja kutsuvat ulkokalusteet - mukavuus on tärkeintä. Pitkiä illallisia ja rentouttavia auringossa vietettäviä päiviä varten valitse tuoleja ja sohvia, joissa on hyvä istua. Paranna mukavuutta entisestään istuin- ja koristetyynyillä. Huonekalujen ei tarvitse olla pelkästään käytännöllisiä, vaan ne voivat myös heijastaa henkilökohtaista tyyliäsi. Valitse huonekaluja, joiden väreistä pidät ja jotka luovat viihtyisän tunnelman.

Kannettava ulkovalaistus

Tee kesäilloista erityisen viihtyisiä lisävalaistuksella. Valikoimastamme löydät useita erilaisia kannettavia IP-luokan 44 ja 54 valaisimia, jotka voit joko tuoda terassille tai kuljettaa mukana laukussa, jos lähdet viettämään kesäpäivää muualle. Valot ovat ladattavia ja niissä on pitkään kestävä akku.

Muuto - Piton Portable pöytävalaisin

Muuto - Ease Portable pöytävalaisin


Valaisin, jonka IP-luokka on 44 tai 54, sopii sekä sisä- että ulkokäyttöön ja ympäristöihin, joissa pöly tai vesi saattaa roiskua. Molemmat on suojattu roiskevedeltä kaikista suunnista.  Valaisin, jonka IP-luokitus on 44, kestää yli 1 mm:n kokoisia esineitä - kun taas valaisimet, joiden IP-luokitus on 54, ovat täysin pölytiiviitä. Huomaa, että lamput eivät ole 100 % vedenpitäviä, eikä niitä saa altistaa suoralle vesisuihkulle tai upottaa veteen, joten säilytä lamppua aina sisätiloissa.
Kestävät ulkomatot

Woodnotesin In/Out-matot sopivat erinomaisesti sekä sisä- että ulkokäyttöön. Ne on valmistettu 100-prosenttisesta polypropeenista, joka on ihanteellinen materiaali kosteisiin olosuhteisiin. Materiaalivalinnan ansiosta matot ovat paitsi kauniita myös erittäin kestäviä ja helppohoitoisia.

Woodnotes - IN/OUT Big Stripe, Melange Grey - Light Sand

Woodnotes - IN/OUT Big Stripe,
Navy Blue - Light Sand

Woodnotes - IN/OUT River, Yellow - Light SandJotta Woodnotes-ulkomattosi pysyisi jatkuvasti kauniina, sinun tarvitsee vain imuroida se säännöllisesti ja kääntää sitä silloin tällöin, jotta se kuluu tasaisesti. Maton käyttöiän pidentämiseksi ja puhdistamisen helpottamiseksi suositellaan likaa hylkivää käsittelyä. Tässä matossa yhdistyvät käytännöllinen toimivuus ja tyylikäs muotoilu, ja se on aivan omiaan kohottamaan terassisi ilmettä tai täydentämään kotiasi kestävällä ja tyylikkäällä yksityiskohdalla.


Grythyttan Stålmöbler - Klassikerserien


Meiltä on helppo löytää oikeat ulkokalusteet,
jotka eivät ainoastaan näytä upeilta, vaan kestävät myös monia tulevia kesiä. Valikoimassamme on tunnettujen valmistajien kalusteita, jotka on suunniteltu tarjoamaan sekä tyyliä että mukavuutta, joten voit helposti luoda niin rentoutumiseen että seurusteluun sopivan tilan.

Käy myymälässämme tai tutustu valikoimaamme verkossa löytääksesi juuri sinulle sopivat ulkokalusteet. Autamme mielellämme valinnoissa ja annamme vinkkejä kauniin ja toimivan terassin luomiseen.

Toivomme, että tämä opas vastaa yleisiin kysymyksiin, mutta älä epäröi ottaa yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää.


Lähteet
artwood.se, grythyttanstalmobler.com, andtradition.com, muuto.com, woodnotes.fi