mattojen materiaalit Woodnotes

När man inreder ett rum spelar mattan en större roll än man ofta tror. Mattor kan helt förändra både känsla och utseende i ett rum. Mattor är en inredningsdetalj som tillför både värme, textur, färg och form i ett rum samtidigt som de har en ljuddämpande effekt. Med rätt matta på plats känns rummet harmoniskt och komplett. Här tipsar vi om hur du väljer mattor för ditt hem – läs mera om  de olika material som används i mattor och hur du sköter dem på bästa sätt.

Carpe Diem Beds sovrum feng shui

Finns det något rum i hemmet där vi spenderar lika mycket tid som i sovrummet? Eller en möbel som används lika mycket som sängen? Ändå är sovrummet sällan det rum som vi satsar mest på i hemmet. Hit bjuder du kanske inte in gästerna – men det är här du spenderar en tredjedel av dygnet och här du återhämtar dig och laddar batterierna för en ny dag. I den här artikeln får du tips för hur du kan ta hjälp av feng shui när du inreder sovrummet – kanske det viktigaste rummet i ditt hem.

string system living room inspiration ash white

Känner du till den ikoniska Stringhyllan? Ett flexibelt hyllsystem designat 1949 av de svenska formgivarna Nisse och Kajsa Strinning. Här får du inspiration på hur du kan kombinera String System för hallen, köket, vardagsrummet, barnrummet och arbetsplatsen.

2114215 Artek Aalto Table rectangular Stool 60 Chair 66 High Chair K65 Bench 153B

Artek har sedan starten skapat vågor i designvärlden och är idag synonymt med finsk design. Företaget grundades 1935 i Helsingfors av Alvar och Aino Aalto, Maire Gullichsen och Nils-Gustav Hahl, med en gemensam vision att kombinera konst och teknik för att skapa vackra och funktionella designer.

04A8526

För 20 år sedan tog Jonny Viljamaa beslutet att öppna en möbelaffär i centrum av Jakobstad, en gemytlig stad längs Österbottens kust. Jonny växte upp i en familj med flera generationer av företagare inom möbelindustrin och såg tidigt möjligheterna med att erbjuda nejden kvalitativa möbler och personlig kundservice. Idag har Wilma Interiör växt till en modern och specialiserad möbelbutik som säljer noggrant utvalda nordiska och skandinaviska kvalitetsmöbler över hela Finland och Sverige.

valo ja valaistus osana sisustusta

Ljuset är en stor del av inredningen och känslan i ett rum. Belysningen påverkar hur vi uppfattar utrymmet, hur vi trivs där och hur smidiga vi upplever att de olika funktionerna är. I den här artikeln får du tips för belysningsplaneringen i hemmet, hur du väljer olika typer av lampor och passande ljuskällor.

Grythyttan Stålmöbler A2

Grythyttan Stålmöbler är en svensktillverkad möbelklassiker som passar lika bra på terassen och balkongen som på stranden, bryggan, i trädgården eller din egen skogsglänta. Tidlösa utemöbler som åldras med värdighet och håller för generationer.

Artwood Cosmopolitan trend 2

Svenska Artwood visar oss en inredningsstil som är något utöver det skandinaviska, avskalade och ljusa. Unika, vackra möbler i premiumkvalitet med en skön mix av natur och glamour, bohemisk lyx och avslappnad elegans.

I det breda sortimentet finns allt från exklusiva möbler, textilier och dekorationer i den speciella Artwood-stilen. Vi hoppas kunna inspirera dig med bilder och utvalda produkter från Artwoods höst- och vinterkollektion!

Stolab kestävät puukalusteet

Hållbar inredning är något som vi på Wilma Interiör brinner för, och det som hela vårt sortiment bygger på. Men vad är hållbar inredning egentligen och vad syftar vi på när vi pratar om hållbarhet när det gäller möbler?