Grythyttan Stålmöbler – ruotsalainen ulkokalusteklassikko

Grythyttan Stålmöbler on ruotsalaisvalmisteinen kalusteklassikko, joka sopii niin terassille ja parvekkeelle kuin rannalle, laiturille, puutarhaan tai ahon laidalle. Ajattomia ulkokalusteita, jotka ikääntyvät arvokkaasti ja säilyvät sukupolvelta toiselle.

Grythyttan Stålmöbler A2

Klassiker-sarjasta löydät kalusteen joka tarkoitukseen, halusitpa sitten järjestää suuret lounaskutsut tai vain upota keinuvaan aurinkotuoliin nauttimaan kahvikupillisesta. Yhdistele vapaasti, tulos on aina tyylikäs. Puulajeista voit valita joko ympäristösertifioidun käsittelemättömän teakin, öljytyn tammen tai valkolakatun tammen. Kaikkien tuolien rungot on valmistettu erittäin kestävästä kuumasinkitystä massiiviteräksestä, joka sietää myös kovia olosuhteita. 


Tuoli 1, Pöytä 9A, Sivupöytä L45, Sohva 6 och Aurinkotuoli A3 ja Rahi A3.

Nojatuoli A2, Penkki 8, Pöytä B30 190 ja Sivupöytä L105


A2-nojatuolin
suunnitteli Artur Lindqvist vuoden 1930 Tukholman-näyttelyyn. Edelleen tuotannossa olevan tuolin asema tulevaisuuden tiennäyttäjänä on tänäkin päivänä horjumaton. Sen kaikki yksityiskohdat inspiroivat meitä matkalla kohti kestävämpää maailmaa. Kaikki raaka-aineena käytetty puutavara tulee vastuullisesti hyödynnetyistä metsistä, ja kalusteet valmistetaan – kuten aina on tehty – Grythyttan Stålmöblerin omalla tehtaalla Bergslagenissa.

 

Katso videolta, kuinka A2-nojatuoli valmistetaan!


High Tech -sarja

Arkkitehti ja muotoilija Nisse Strinning toi meidät uuteen aikakauteen piirtäessään futuristisen High Tech -tuolin vuonna 1984. Vuosikymmeniä myöhemmin tuoli on edelleen hämmästyttävän moderni ja muotokieleltään edistyksellinen. Sekä ulko- että sisäkäyttöön sopivia tuoleja ja teräsrunkoja on saatavana kuumasinkittyinä tai pulverilakalla mustaksi pintakäsiteltyinä. Valkoisesta laminaatista valmistetut pöytälevyt kestävät kovaakin kulutusta ja kaikenlaisia säitä. Pöydän runko on irrotettavana näppärä säilyttää, ja taitettavalla tuolilla on sille luonteenomainen, takuuvarmasti rentouttava keinunta.


High Tech tuoli musta ja High Tech pöytä 110 valkoinen/musta

High Tech tuoli kuumasinkittyHigh Tech pöytä 60 ja High Tech pöytä 110 valkoinen/kuumasinkitty

 

Bryggeri-sarja – tuulahdus mannermaalta

Pariisi, Milano, Barcelona… Bryggeri-sarja vie ajatukset Euroopan suuriin metropoleihin ja niiden elävään kahvilakulttuuriin. Jalkojen alla rahiseva sora, mehiläisten pörinä kukkapankeissä, juuri paahdetun kahvin tuoksu ja pöydistä kuuluva puheensorina. Valitsetpa sitten croissantin tai korvapuustin, voit kokea omassa puutarhassasi ruotsalaisen kahvilakulttuurin tunnelmaa höystettynä kahvintuoksuisella tuulahduksella mannermaalta.

Grythyttan Stålmöblersin Bryggeri-sarjan tuotteilla on kuumasinkityt rungot, jotta ne eivät säikähdä niitäkään päiviä, joina sää ei houkuttele kahvittelemaan ulkona. Puuosat voit valita öljytyn tammen, valkolakatun tammen ja käsittelemättömän teakin väliltä. Kalusteet ovat taitettavia, mistä on iloa erityisesti, jos sinulla on suuremmat juhlat tulossa.


Bryggeri sohva, Bryggeri tuoli, Bryggeri pöytä tiikki

Bryggeri sohva, Bryggeri tuoli, Bryggeri pöytä ja Kolmijalkapöytä valkoinen

 

Lisävarusteet

Anna ulkokalusteillesi viimeinen silaus kauniilla, laadultaan yhtä korkeatasoisilla istuintyynyillä. Tyynyjen materiaali ja värit kestävät käyttöä, vettä ja likaa. Irrotettava päällinen helpottaa puhdistusta. Istuintyynyjä on saatavana mustana, beigenä, sinisenä ja vihreänä.

Suojaa lattia käytännöllisellä lattiasuojalla. Yhteensopiva Klassiker- ja High Tech -sarjassa.

 

Ympäristösertifiointi

Sertifiointi ja ympäristömerkit antavat mahdollisuuden jäljittää raaka-aineet koko tuotantoketjun varrelta. Ostaessasi tuotteen sinulla on oikeus tietää, mistä raaka-aineet tulevat ja kuinka kaluste on valmistettu. Grythyttan Stålmöblerin puuosilla on ympäristösertifikaatit kahdelta johtavalta organisaatiolta, joilla on yhteinen näkemys vastuullisesta metsätaloudesta. Sertifikaatti takaa sen, että materiaalit on tuotettu vastuullisesti sekä sosiaalisesta että ympäristönäkökulmasta.

FSC®

Kaikilla tiikistä ja eteläamerikkalaisesta tammesta valmistetuilla puuosilla on FSC®-sertifikaatti (Forest Stewardship Council®). FSC® on kansainvälinen järjestö, jonka tavoitteena on ympäristön huomioonottava sosiaalinen vastuunotto ja maailman metsien taloudellisesti elinvoimainen käyttö.

PEFC™

Männystä valmistetuilla puuosilla on PEFC-sertifikaatti (Programme for the Endorsement of Forest Certification). PEFC on kansainvälinen järjestö, joka työskentelee ympäristön, talouden, ja sosiaalisten suhteiden näkökulmasta kestävän metsätalouden edistämiseksi.

 

Pidä huolta ulkokalusteistasi

Grythyttan Stålmöblerin puuosat ovat aina parasta mahdollista laatua. Sen vuoksi kalusteet ikääntyvät kauniisti ja jopa paranevat ahkerassa käytössä. Kuten kaikkiin eläviin materiaaleihin, myös puuhun vaikuttavat muun muassa ilman kosteus ja auringonvalo. Kun hoidat kalusteitasi hyvin, saat nauttia niistä vuosien ajan myös ulkokäytössä. Ostaessasi uuden kalusteen saat mukaasi niiden pintakäsittelyn mukaiset hoito-ohjeet. Jos kunnostat vanhoja kalusteita, voit tilata sekä runkomaaleja että uusia puuosia.

Ihanaa kesää!


Lähde: grythyttan.net